Gevelrenovatie

Na verloop van tijd zal uw gevel vormen van slijtage tonen. Het voegwerk zal slecht worden of er zullen zelfs scheuren zichtbaar worden, waardoor regendoorslag vrij spel krijgt. Uw gevel renoveren is dan de enige oplossing.

Bij straalbedrijf Van de Geest staat naast de uitstekende service en kwaliteitsverhouding ook transparantie en eerlijkheid hoog in het vaandel. U kunt daarom altijd contact opnemen met ons, zodat wij vrijblijvend langskomen bij u, en u op maat advies kunnen geven.

Voor het renoveren zijn er verschillende mogelijkheden hieronder bespreken wij een aantal van deze mogelijkheden.

Uithakken:

Het uithakken van voegen is een specialistische klus. Het uithakken of slijpen voeren wij zeer nauwkeurig uit zodat er geen beschadigingen aan het bestaande metselwerk ontstaat. De keuze van het toe te passen gereedschap en methode is afhankelijk van het bestaand voegwerk. De meest toegepast methode is met een pneumatisch (luchtdruk) hakhamer. Deze hamer slaat onder grote druk in korte tijd krachtig op het voegwerk.

Het uithakken van de voeg moet zeer nauwkeurig worden uitgevoerd, zodat uw gevel niet beschadigd raakt. Vertrouw dit werk dus alleen toe aan ervaren vakmensen.

Het kan ook voorkomen dat de voeg uitgeslepen dient te worden. De keuze voor het uithakken of slijpen heeft vooral invloed op de bestaande voeg of de steensoort van uw gevel.

Zowel het slijpen als het uithakken kan bij Straalbedrijf Van de Geest stofvrij gebeuren.

DSC08457
Voegen:

Wanneer de oude voeg verwijderd is, en de gevel is schoongespoten dan kan er begonnen worden met het plaatsen van de nieuwe voeg. Het grote belang bij het voegen is het kiezen voor de juiste type voeg en mortelsamenstelling. Onze expertise zorgt voor probleemloos voegwerk dat jaren lang goed blijft. Er kan worden gekozen uit verscheidene kleuren en typen voegwerk. Ambachtelijk voegwerk, platvol-, knip- of snijvoegen behoren allen tot onze capaciteiten. Wij zetten graag enkele proefstukjes bij u, zodat u kunt kiezen welke voeg u het best bij uw gevel vindt passen.

Impregneren:

Het impregneren van gevelwerk is in deze tijd niet meer weg te denken als onderdeel van de renovatie van uw gevels. Door een enorm hoge zuurgraad en vervuiling in de neerslag, wordt het voegwerk steeds sneller aangetast. Door te impregneren wordt de levensduur van een geveloppervlak verlengd. Door onder meer de verslechtering van de grondstoffenkwaliteit is het zelfs bij nieuwbouw noodzakelijk om te impregneren. Impregneren komt neer op het vochtwerend maken van een gevel. De muren worden ingespoten met een impregneervloeistof, waardoor deze ongevoelig worden voor vocht, maar ook voor vuil, mos en algen.

Schoorsteenrenovatie:

Het spreekt voor zich, dat een optimaal werkende schoorsteen van essentieel belang is voor de veiligheid van uw woning. Tegelijkertijd kan diezelfde schoorsteen lekkages veroorzaken. De schoorsteen wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei weersinvloeden (regen, sneeuw, vorst en harde wind) en moet daarom 100% waterdicht zijn. Schoorsteenrenovatie is een op zichzelf staand specialisme, niet alleen vanwege de vaak lastige bereikbaarheid, maar ook vanwege de hoge kwaliteitseisen. Met onze jarenlange ervaring is de renovatie van uw schoorsteen bij Straalbedrijf van de Geest in vertrouwde handen!

Klik hier!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Straalbedrijf van de Geest huur je in voor gevelrenovatie, gevelreiniging en mobielstralen.

voegen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
schoorsteen